Welkom op gvandeurzen

D-Day

Algemeen
De Stranden
Achter de Stranden
Batteries
Allerlei
 
 
D-Day
Doelstelling
Ligging Normandië
Geschiedenis
Waat vooraf ging
D-Day in cijfers
 
 
 
 
 
 
 

 

 

D-Day

Dit gedeelte van de site was oorspronkelijk een eigen website maar vanaf heden is dit geïntegreerd in de webruimte van gvandeurzen.be en is specifiek bedoeld om het over D-Day te hebben in Normandië (Normandie) en het verhaal van de invasie op 6 juni op deze stranden in 1944. Mits dat D-Day aan de 2de Wereldoorlog is verbonden is daarom gekozen om de ganse geschiedenis van WO I en WO II samen op een webruimte te bundelen.

Gezien wij dan ook op prachtige locaties komen die toeristisch gezien de moeite waard zijn is er ook een groot hoofdstuk Bezienswaardigheden. Normandië heeft trouwens een rijk historisch verleden buiten D-Day dus hebben wij ook de intentie meer en meer over Toerisme Normandië te plaatsen. Voor andere toeristische trekpleisters zoals de Ardennen en leuke plaatsen is er ook een plaats in Bezienswaardigheden. Rest ons dan nog iedereen een aangenaam virtuele reis door Normandië en D-Day en uiteraard ook de andere items te wensen.


D-Day speelde zich immers af op de Stranden van Normandië. Normandië is niet alleen D-Day maar ook toerisme. De makers van D-Day Normandië hebben deze site ontwikkeld met het doel van het verhaal van de laatste fase van de Tweede wereldoorlog in beeld te brengen en voorzien van de nodige commentaar waar het nodig is. D-day Normandië is een site waar iedereen welkom moet zijn is zeker geen site om oorlog aan te moedige maar eerder om er de gruwel van te laten zien. D-Day Normandie en Toerisme moeten er ons aan helpen herinneren aan deze zwarte bladzijde van de Europese geschiedenis. De langste dag is waarschijnlijk de grootste militaire operatie ooit geweest en dankzij de moed van de jongens die er aan deelname mogen wij nu ons gelukkig prijzen dat wij in een democratisch klimaat mogen leven. De makers van D-Day Normandië bedanken ook de mensen die hen gesteund hebben en medewerking verleend hebben om dit stilaan tot een volwaardige site te laten groeien.


We proberen waarheidsgetrouw alle objectieve informatie te weergeven, D-Day Normandië haalt de informatie uit officiële publicatie en D-Day Normandië verbindt er zich toe telkens de bron te vermelden. De makers van D-Day Normandië gaan meestal ter plaatsen om hun eigen foto’s te maken en deze op de site te plaatsen.  D-Day Normandië is geen lucratieve site maar groeit telkens verder vanuit eigen middelen. Wereldoorlog I en Wereldoorlog II en Toerisme zijn een deel van D-Day Normandië en volgen dus ook dezelfde procedure als D-Day Normandië. Wereldoorlog 1 staat nog steeds in zijn kinderschoenen maar de makers van Wereldoorlog 1 doen hun best om dit onderwerp zo snel mogelijk aan te passen.

Wie weet komen we elkaar eens tegen en misschien in het klein gezellig cafeetje op Utah Beach. Zie de twee bovenste foto's...

 

De drie foto's hier onder zijn van het Amerikaans kerkhof in "Colleville-sur-Mer" (Omaha Beach).  Hier zijn ook de eerste beelden gedraaid van "Saving Private Ryan".

 

© https://www.gvandeurzen.be